Koło Gospodyń Wiejskich “Młodzawy Dziś i Jutro” z gminy Pińczów uczestniczyło w warsztatach kulinarnych “Smak polskiego zboża” prowadzonych przez znanych kucharzy: Łukasza Konika i Artura Wawera. To jedyne koło z województwa, które wzięło w nich udział.
“Smak polskiego zboża” to temat przewodni projektu, który ma na celu promowanie zboża i produktów zbożowych. Warsztaty kulinarne odbyły się w środę, 3 sierpnia w Świetlicy Wiejskiej w Młodzawach Dużych w gminie Pińczów.
ZOBACZ TEŻ: Festiwal Smaku – startuje letnia edycja od 8 do 12 sierpnia!
Warsztaty okazały się świetną okazją do wspólnego gotowania, poprawiania własnych umiejętności i zdobywania nowej wiedzy. Efektem kilkugodzinnego spotkania były pyszne potrawy przygotowane na bazie starych przepisów.
– Bardzo dziękujemy za to spotkanie, dla nas była to przyjemność gotować z tak wspaniałymi ludźmi – powiedziała pani Elżbieta Szymczyk, przewodnicząca koła.
fot. Gmina Pińczów